SEMINARJI IN TEČAJI

Skupinsko delo se največkrat izvaja kot del (strokovnih) tečajev in seminarjev. Tečaji in seminarji so dober način uvajanja v tehniko, a se dolgoročno priporoča kombinacija z rednimi individualnimi urami.  


Pri naših seminarjih in tečajih delo poteka v skupini, učitelj pa kljub temu dela z vsakim udeležencem posebej. Spodbuja preko subtilnega dotika in verbalne razlage, ter vodi posameznika pri njegovem lastnem raziskovanju in odkrivanju navad in vzorcev delovanja telesa. Vprašanja in problemi se rešujejo skupaj in reflektirajo v odnosu do posameznikove lastne izkušnje v telesu. Poleg tega se opravlja tudi delo v skupini, kot celoti.
V skupini odkrivamo, da se vsi, čeprav vsak na svoj lasten način, spopadamo s podobnimi vprašanji – kako naj se rešim napetosti in bolečine? Kaj karakterizira t.i. “slabo držo”? Kaj je navada in kako lahko to navado na drugačen način obravnavam? Če je navada škodljiva, kako jo lahko spremenim? Naučimo se prepoznati in natančneje opredeliti te pojave v njihovi celotni kompleksnosti. Opazimo tudi, da je veliko lažje videti škodljive navade pri drugih, kakor pa pri nas samih. S pomočjo Alexander tehnike lahko skupaj poiščemo možne rešitve.
Skupinska izkušnja nudi podporo posamezniku, da nadalje aplicira Alexandrovo tehniko v svojem vsakdanjem življenju in daje pobudo, da “uporablja” svoje telo na nov način.Pri "Alexander tehnika Slovenija" od leta 2018 organiziramo strokovne tečaje in seminarje. Nudimo izpopolnjevanje za zdravstveno osebje, Fakultete in Visokošolske zavode, glasbene šole. V primeru interesa za strokovni tečaj, lahko s klikom na gumb vzpostavite stik z nami.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.